Skip to content

12 juli 2012 – Cobouw: Blijleven Sloopwerken zet opnieuw Kato rupsgraver in

Blijleven Sloopwerken bv uit Wadenoijen heeft bij Barend Kemp bv in De Meern een compacte Kato HD823MR-V LC rupsgraafmachine in ontvangst genomen. Het is alweer de vijfde Kato die Blijleven afneemt van Kemp.

Blijleven is begonnen in de bouw (opruimwerkzaamheden), waarna is verder gegroeid in de richting van betonboren, zagen, koppensnellen, palenkraken en andere sloopwerkzaamheden. Een specialiteit van Blijleven is het hydraulisch koppensnellen van heipalen, al dan niet met bijlegwapening. Ook snellen zij nog steeds met de pneumatische luchthamer.

Als eerste bedrijf in Nederland en Europe heeft Blijleven Sloopwerken een diepwandkraker, waarmee voor Heijmans 3,6 km diepwand werd gesloopt. Dat gebeurde met een nieuw ontwikkelde machine aan de Kato graaf/sloopmachine, waardoor diepwanden sneller, netter en geluidloos gesloopt worden.

De nieuws Kato is zeer compleet opgebouwd door de montageafdeling van Kemp. Denk hierbij onder andere aan: extra hydraulische functies, voorbereiding voor overdrukunit, centrale smering, startonderbreker en een hydraulische snelwissel. De De Kato is afgeleverd met een extra brede puinbak van Pladdet.

Publicatie in de Cobouw van 12 juli 2012

Back To Top