Skip to content

VCA logoVeiligheid en kwaliteit

Voor uw en onze veiligheid wordt ons materiaal regelmatig gecontroleerd en onderhouden. Zo kunnen we niet alleen veilig werken maar hebben we ook bijna geen storingen waardoor het sloop-proces en de daarop volgende werkzaamheden worden vertraagd.

VCA Certificaat

Wij beschikken over een grote werkplaats waarin wij ons gereedschap en materiaal goed kunnen onderhouden. Daarnaast gebruiken we alleen het beste van het beste materiaal. Zo zijn de kettingen welke wij gebruiken om de palenkrakers en de puinbakken aan op te hangen van het merk RUD en Pewag.

Onze medewerkers hebben veiligheid en zorg hoog in hun vaandel staan en volgen hier regelmatig opleidingen zoals BHV trainingen voor. Wij zijn als bedrijf dan ook niet voor niets VCA-gecertificeerd.

En als laatste voldoen we uiteraard aan alle eisen en voorschriften die de wet en de opdrachtgevers op ons vakgebied stellen.

Kettingwerk

Bij Blijleven koppensnellers wordt veel gebruikt gemaakt van kettingwerk. Daarom vinden wij het belangrijk dat kettingwerk in deugdelijke staat is en dat onze medewerkers bekend zijn met het gebruik van kettingwerk alsmede de toepassing van bijvoorbeeld hijsbanden bij het uithijsen van grote overlengtes heipalen.

Wij gebruiken kettingen voor de krakers, puinbakken en om draglineschotten om te draaien. De graafkranen hebben standaard een aantal kettingen zodat ze niet voor verassingen komen te staan. Ook het vast zetten van de graafkranen op diepladers gebeurd met goedgekeurd kettingwerk.

Daarnaast gebruiken we ook veel toebehoren zoals aanslaghaken, draaihaken, ratelspanners, spanbanden en hijsstroppen. Alles wordt elk jaar visueel gekeurd en een keer in de vier jaar wordt alles op trekbelasting gekeurd. Kettingwerk wat, volgens de norm, te ver is opgerekt wordt vervangen door nieuw kettingwerk.
Zo houden we het veilig om met kettingen te werken.

We werken met minimaal grade 100 en de eerste grade 120 draait ondertussen ook al. Wij werken met Gunnebo, Pewag en RUD. Drie gerenommeerde bedrijven die veel aanzien genieten op het gebied van kettingwerk.

Kettingwerk

Back To Top