Koppensnellen, een vak apart

koppensnellen-fotoKoppensnellen is een vak. Hoewel een paal er aan de buitenkant het zelfde uitziet, is de wapening in het beton een heel ander verhaal.

Met de gesteldheid van de bodem in Nederland zijn palen nodig om de constructie te kunnen dragen.

Om die reden worden palen aangepast aan de bodem gesteldheid en het eindproduct. Aan palen voor een tunnel worden nu eenmaal andere eisen gesteld dan aan die van een fabriekshal.

Afhankelijk van de bodemgesteldheid en de constructie die erop komt , worden eerst de lengte en dikte van de heipaal bepaald.

Vervolgens wordt er berekend hoeveel standaard wapening erin komt en wat er aan extra wapening bijkomt.

De functie van de extra ( bijleg/trek ) wapening is het opnemen van zijdelingse en/of opwaartse krachten.

Innovatie is meedenken

Het knijpen ( kraken, snellen ) van palen is een vrij beroep, maar door de toegenomen complexiteit en omvang van constructies op een steeds kleinere oppervlakte is het uitgegroeid tot een specialisme.

Onze grondslag voor ons specialisme ligt in onze betrokkenheid, inspiratie en gedrevenheid.

Wij beseffen als geen ander dat er voor 15 verschillende soorten paaltype niet 1 kraker gebruikt kan worden maar je je gereedschap moet afstemmen op de palen die gesneld worden.

Daarvandaan hebben wij ons machinepark opgebouwd en bezitten wij dus verschillende soorten palenkrakers om verschillende soorten hei-boor en vibro palen hydraulisch te snellen.

Projecten koppensnellen