Skip to content

Hydraulisch koppensnellen, een vak apart

koppensnellen-fotoHydraulisch koppensnellen is een vak. Hoewel een paal er aan de buitenkant hetzelfde uitziet, is de wapening in het beton een heel ander verhaal.

Met de gesteldheid van de bodem in Nederland zijn palen nodig om de constructie te kunnen dragen.

Om die reden worden palen aangepast aan de bodemgesteldheid en het eindproduct. Aan palen voor een tunnel worden nu eenmaal andere eisen gesteld dan aan die van een fabriekshal.

Afhankelijk van de bodemgesteldheid en de constructie die erop komt, wordt eerst de lengte en dikte van de heipaal bepaald.

Vervolgens wordt er berekend hoeveel standaard wapening erin komt en wat er aan extra wapening bijkomt.

De functie van de extra ( bijleg/trek ) wapening is het opnemen van zijdelingse en/of opwaartse krachten.

Innovatie is meedenken

Het knijpen ( kraken, snellen ) van palen is een vrij beroep, maar door de toegenomen complexiteit en omvang van constructies op een steeds kleinere oppervlakte is het uitgegroeid tot een specialisme.

De grondslag voor ons specialisme ligt in onze betrokkenheid, inspiratie en gedrevenheid.

Wij beseffen als geen ander dat er voor 15 verschillende soorten paaltypen niet 1 kraker gebruikt kan worden, maar je je gereedschap moet afstemmen op de palen die gesneld worden.

Wij snellen verschillende soorten heipalen, o.a. boorpalen, Octicon palen, Fundex palen, vibropalen, mortelschroefpalen, betonschroefpalen en vicro-compalen.

Daarvandaan hebben wij ons machinepark opgebouwd en bezitten wij dus verschillende soorten palenkrakers om verschillende soorten heipalen hydraulisch te snellen.

Back To Top