Skip to content

Koppensneller BEPAALT POSITIE bijlegwapening Groene Kaap!

Voor bovenstaande tekst gaat mijn grootste dank uit naar Michael Schilders van Stebru Bouw B.V. die maar 1 vraag stelde voordat de heipalen in productie gingen; “ kunnen jullie deze palen hydraulisch snellen?”
Het patroon was als de 2e foto bij Haitsma waar alle rond 12 van de honderden palen is afgeknepen! Dat konden we niet en vandaar heeft Lodewikus de ø12 tegen de ø16 aangelegd. Gevolg was geen wapening afgeknepen dus niet inboren, verlijmen, bellen, stress kortom; geen “ gezeik “.

De onderste drie foto’s spreken voor zich lijkt mij, waarbij vermeld moet worden dat Voton de wapening altijd in de hoek plaatst waardoor er geen wapening wordt afgeknepen! Het beeld van de koppensneller in de bouw moet veranderd worden; het is namelijk niet de koppensneller die de wapening afknijpt maar de palenfabrikant die de wapening op de verkeerde plek legt. Wij gaan geen palen meer handmatig snellen omdat we rond 12 afknijpen want dat is de wereld op zijn kop!! Het is de uitdaging van de palenfabrikant en aannemer/heier om kosten qua tijd te besparen in het bouwproces. Michael Schilders heeft dit als geen ander begrepen. Bedankt daarvoor!

 

Back To Top