Skip to content

Koploper in stofverneveling bij het kraken van palen

Sinds 6 jaar is Blijleven koppensnellers koploper in stofverneveling tijdens het kraken van funderingspalen. Sinds de uitvoering van het koppensnellen van 11.000 funderingspalen voor @saaone hebben we, zij het met enige hulp, een systeem uitgevonden op onze kranen en krakers voor het vernevelen van stof wat vrijkomt tijdens het kraken.

Het was @Arthur Beekenkamp van @hochtief die met zachte hand ons “ gedwongen “ heeft om dit te realiseren. Ook nu blijkt weer dat het de aannemer is die bepaalt wat er gebeurt en wat dus erg positief heeft uitgepakt voor ons.
In de jaren ervoor waren we al met waterslangen bezig maar dat zette geen zoden aan de dijk. We wilden niet inleveren op onze productie maar wel het stof vernevelen wat vrijkomt bij het snellen van palen.
En zodoende zijn we tot dit systeem gekomen.
We zijn begonnen met onze vierkante krakers maar nu zit het ook op al onze ronde Taets krakers.
Het idee op de Taets krakers kwam uit de koker van één van onze machinisten en zo versterken we elkaar naar de weg omhoog.

We zien de toekomst positief tegemoet en kijken uit naar de volgende uitdagingen die ons pad kruisen.
Het is exact wat oprichter en pensionado Cok Blijleven zei toen we halverwege waren met het snellen van onze eerste grote put, de 20.000 palen van de Betuweroute; “ Als je denkt dat je er al bent, dan ben je nog niet op de helft!”

Hoe het werkt

John Blijleven: “We zijn begonnen met een waterslang erbij en hebben op de zaak verschillende tests uit gevoerd. Met een slang aan de kraker vast is omslachtig en kost productie. Daarbij is er niet altijd water in de buurt.

Daarom hebben we een watertank bovenop de motorkap gebouwd om zo voor een dag aan water bij ons te hebben.

Het water wordt met vrij hoge druk door de norzels gespoten omdat er met 60-80 ton aan drukkracht op de beitels van de kraker staat en daardoor het stof als het ware onder de beitels vandaan wordt geknald. Als eerste bedrijf in Nederland hebben we dus zelf een systeem ontwikkeld voor stofverneveling.”

Stofverneveling koppensnellen / palenkraken
Stofverneveling koppensnellen
Back To Top