Skip to content

Dreefgebouw Haarlem

Blijleven sloopwerken heeft voor Heijmans Utiliteit en Civiel Fundex com palen gekraakt voor het nieuwe provinciekantoor in Noord-Holland.

Heijmans draagt zorg voor de renovatie en nieuwbouw van het Dreefgebouw (Provinciekantoor) en ondergrondse parkeergarage in de binnenstad van Haarlem.

Duurzame materialen en energiebesparende technieken staan voorop. Heijmans maakt gebruik van duurzame materialen zoals warmte-/koudeopslag, betonkernactivering en sedumvegetatie op het dak.

De heipalen zijn op een speciale manier aangebracht in de grond door eerst een buis in de grond te boren en de paal erin te laten zakken. De buis wordt volgestort en de buis wordt er contra uitgedraaid.

Het bijzondere is dan ook dat de buitenkant rond is en de binnenkant vierkant.

In 1 rondgang wordt de buitenkant er met de sloophamer afgehakt, of met  de kraker afgeknepen, paal wordt ingezaagd en gesneld. De heipaal had 8 bijlegstaven en 6 strengen en zijn heel gebleven met kraken. Na het kraken wordt de paal vlak met de zaagsnede gehakt.

Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid zijn voorwaarden voor onze medewerkers om dit project tot een succes te maken. Zij hebben daarom veel vrijheid in hun functie om de aannemer optimaal van dienst te kunnen zijn.

klik hier voor de film van het kraken.

Back To Top