Skip to content

Koppensnellen IJpleinveer BAM

Dit voorjaar kregen we een wel heel bijzondere aanvraag van de BAM Infra Nederland. Of we een prijs wilden opgeven voor het koppensnellen van 188 heipalen vierkant 450 met 12 strengen rond 12,5 en 12 staven rond 20/25 uitgevoerd in een ribbelpaal van Voton, snellengte van 1.80m en in 3 weken klaar!

Het bijzondere aan ons vak is dat elke zelfbenoemde koppensneller zichzelf een specialist noemt. Wij hebben met dit werk laten zien dat we dat inderdaad ook zijn.
Met de ervaring in ons achterhoofd van het snellen van palen voor Van Oord op de Bahamas waarbij onze kraker aan een kraan hing van Gebr. van ’t Hek, besloten we om dat kunstje hier weer te flikken alleen hing onze kraker dit keer aan een kraan van de BAM.
En zo zorgde Robert-Jan van Santen er met zijn team van mensen voor dat de heipalen inderdaad in 3 weken ingezaagd, gesneld, nagehakt en opgeruimd werden.
Waarbij vanuit de BAM ook nog de eis werd neergelegd dat er met stofverneveling gewerkt moest worden, maar dat waren we toch wel van plan. Daar hadden we geen aanmoediging voor nodig van de BAM.

Hendrik de Vink heeft er wederom weer een prachtige fotoreportage van gemaakt!
Mooie foto’s met op de achtergrond CS van de Gemeente Amsterdam die een groot voorstander is van machinaal koppensnellen en niet van handmatig koppensnellen.

Super mooie klus waarbij ons onderscheidend vermogen weer helemaal tot zijn recht is gekomen.

Back To Top