Skip to content

Groots in moeilijke bouwputten

Voor JPvanEesteren hebben we in Amsterdam de palen gesneld voor het nieuwe Onderzoeksgebouw voor de Vrije Universiteit aan de Boelelaan in Amsterdam.
Bouwputten van JvE staan garant voor de grootste uitdagingen die je je maar kunt bedenken. Is het niet onder een stempelraam ( #Grotiustowers ) dan is het wel op Schotten en bokken aan de Buitenveldert laan.

Dit keer waren het in de grond gevormde palen met een snellengte tussen de 2 en 4 meter en hadden we alle schotten nodig die we in ons bezit hadden.
In ons vak komen de oplossingen als we er letterlijk mee geconfronteerd worden en ook hier werd er een beroep gedaan op onze creativiteit.
Het meest bijzondere was wel dat we dit werk met twee kranen hebben uitgevoerd waardoor de machinist van de kraker een soort “sidekick“ bij zich had voor het maken van een pad van schotten. En dat was een fantastische ervaring!

Hendrik-Jan de Vink heeft hier een schitterende fotoreportage van gemaakt en hierbij is Erik mooi in beeld gebracht met zijn bosmaaier die notabene bij een ongeval zijn hand verloor maar er door het @UMC weer is aangezet!

Back To Top