skip to Main Content

Koppensnellen zonder stofverneveling

Koppensnellen Zónder Stofverneveling

De uitzending vorige week van ZEMBLA over #stofspoor bij ProRail heeft nogal wat stof doen opwaaien met o.a. geïnterviewden Tamara Onos en Ben Ale.
In de bouw worden aan de inkoopkant, naast vanzelfsprekend een scherpe prijs, hoge eisen gesteld m.b.t. tot veiligheid zoals #VCA, #RIE, #kettingwerk etc.
Al deze informatie komt bij de uitvoerder die ( te ) veel werk heeft en daardoor prioriteiten gaat stellen omdat de werkzaamheden binnen de aanneemsom uitgevoerd moeten worden en het tijdsbestek niet in geding mag komen.

Een prioriteit die komt te vervallen is het koppensnellen met stofverneveling waarbij dit in het geval van TenneT TSO niet gebeurt zoals in hun eigen post (zie onder) te zien is.
Waar wij in 2014 tijdens het snellen van 11.000 heipalen voor SAAone door Arthur Beekenkamp met respectvolle maar dwingende hand er toe zijn aangezet om zelf een stofvernevelingssysteem te ontwikkelen is er 7 jaar later bij Tennet nog steeds niets veranderd.
Grote infrastructurele projecten zoals Rijkswaterstaat Blankenburgverbinding, Comol5Rijnlandroute en DeGroeneBoog eisen dat er met water verneveld wordt.
Maar het zou gewoon overal moeten gebeuren en al helemaal bij palen met extra wapening!

Een link van Instagram waarbij het verschil duidelijk te zien is tussen geen en wel gebruik van stofverneveling.
https://www.instagram.com/p/CNvcriFjJoU/?igshid=1j0b72dxqgh7i 

Back To Top