Skip to content

Nieuw! De eerste diepwandkraker van Nederland bij Heijmans VleuGel

Blijleven Sloopwerken heeft als eerste bedrijf in Nederland een zogenaamde “diepwandkraker “. Dit is een machine die we zelf ontwikkeld hebben om sneller en netter diepwanden te slopen. De machine is een innovatie op het gebied van verbetering van arbeidsomstandigheden. Door de drive als familiebedrijfen de input van onze medewerkers zorgen voor innovaties op het gebied van verbeterende arbeidsomstandigheden.

Het idee is afgeleid van de succesvolle palenkrakers waarmee we op dit moment marktleider zijn in Nederland. Deze palenkrakers geven op elke beitel 85 ton aandrukkracht.

Door met dit gegeven aan de slag te gaan kwamen we uit op de machine die we nu hebben. De diepwandkraker heeft 2 cilinders die elk 85 ton geven en deze 2 cilinders schuiven over een balk heen en weer om verschillende diktes diepwand te kraken.

Het eerste werk dat deze kraker voor zijn  “tanden” kreeg was 3,6 km diepwand in Utrecht.

Hier bouwt Heijmans Civiel aan de spoorverdubbeling Utrecht Lunetten-Houten. De dikte van de te slopen diepwand varieerde van 600mm tot 1000mm met staven van ø25.

Klik hier voor meer projecten met de diepwandkraker.

Heeft u vragen hierover of wilt u graag meer weten dan kunt u contact opnemen met het contactformulier of even naar kantoor bellen waar onze medewerkers u graag te woord staan.

Back To Top