Skip to content

Vrijdagmiddag bij OpenIJ

Een werkelijk prachtige vrijdagmiddagfoto van onze medewerkers die aan de lunch zitten bij OpenIJ.
De week zit er weer op, de arbeid is verricht en dan is het tijd voor een hamburger. Want op dat moment is er niets lekkerder, als je de hele week in weer, wind, sneeuw en zon hebt gestaan.

Elke morgen vertrekken onze jongens om half zes vanaf de zaak om om zeven uur aan de gang te gaan.
Of zoals een van onze medewerkers een keer terecht opmerkte; “voor half één willen we de grootste klapper gemaakt hebben“
De werkzaamheden die onze mannen uitvoeren zijn;

->1.640m1 diepwand slopen met een breedte van 1,3m1 en 1,5m1.
->Het boren van een slordige 15.000 koppelstekken en ook nog een 1.000 centerpennen.
->Ongeveer 3.500m2 diepwand frezen.

Om de kwaliteit en treksterkte van de centerpennen en koppelstekken te waarborgen worden deze ook bedroefd door hydraulische cilinders.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Na bijna 100 jaar is de Noordersluis in IJmuiden aan vervanging toe. Een nieuwe, grotere zeesluis moet de bereikbaarheid van de haven van Amsterdam verbeteren en de economie in de regio stimuleren door getij-onafhankelijk ruimte te bieden aan de steeds groter wordende zeeschepen.
De nieuwe zeesluis wordt 70 meter breed, 500 meter lang en 18 meter diep. De bouw start begin 2016 en de nieuwe zeesluis is eind 2019 beschikbaar voor de scheepvaart. De levensduur van de nieuwe sluis is 100 jaar.

Rijkswaterstaat heeft de bouw van de nieuwe zeesluis IJmuiden bij de ingang van het Noordzeekanaal gegund aan consortium OpenIJ. Dit consortium bestaande uit BAM-PGGM, VolkerWessels en DIF is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, financieren en gedurende 26 jaar onderhouden van de nieuwe zeesluis.

Meer info op: https://www.baminfra.nl/nieuwe-zeesluis-ijmuiden

Back To Top