Skip to content

Weet wat je worden wil

Blijleven koppensnellers in de klas

Blijleven koppensnellers wenst iedereen de beste wensen voor een gezond, succesvol maar bovenal veilig 2022.❤️

Begin oktober 2021 was het de week van #weetwatjewordenwil van de #kinderboekenweek.
Op uitnodiging van de juffrouw kon je jezelf aanmelden en had John Blijleven zich dus opgegeven om een “spreekbeurt“ te houden over koppensnellen en veiligheid op de bouw op de #JanHarmenshof in Geldermalsen.
De voorbereiding bestond uit het vertellen dat hij koeien had gemolken in Nieuw-Zeeland, van een brug was afgesprongen (bungy jumpen) daar en nu samen met zijn broer Christian, zusters Mirjam en Linda en zwager Robert-Jan werkt in het familiebedrijf.
Ook had hij nog de hoop dat ze het leuk zouden vinden als hij een filmpje van het koppensnellen op de Bahamas liet zien. Maar de kinderen raakten er niet echt van onder de indruk en voor zijn gevoel ging het dan ook niet helemaal de goeie kant op.

Maar dat veranderde compleet toen ze helmen, brillen en handschoenen mochten opzetten/aandoen die daarvoor speciaal waren meegenomen.
En dat gaf een enorme goeie interactie met als klap op de vuurpijl dat de kinderen met een hamer op zijn stalen neus mochten slaan wat sommige zich geen 2 keer lieten zeggen.
Een mooie manier om veiligheid uit te beelden.
Sommige twijfelden nog even, want met een hamer op de punt van je schoenen slaan?! Fantastisch om de gezichten van die kinderen te zien!
Maar ook in de klas gaat veiligheid door, dus een LMRA gedaan voor de zekerheid en toch maar even de eigen sloophamer achter de stalen neus gezet.
Gewoon, voor het geval dat.

Bovenstaand is een mooi voorbeeld om te laten zien dat improvisatie een belangrijk onderdeel van ons vak is als koppensnellers.
Geen bouwput is hetzelfde en het komt aan op de creativiteit en kundigheid van al onze medewerkers om de verschillende type funderingspalen met bijbehorende wapeningen, diameters en snellengtes maar weer gesneld te krijgen.
En in extreme gevallen gebruiken we daarvoor bokken en schotten, wat de uitdaging alleen maar mooier maakt.

Aangezien wij een familiebedrijf zijn werd nog de vraag gesteld of er iemand met zijn broertje of zusje zou willen samenwerken, maar dat valt op deze leeftijd nog niet helemaal mee.😂

Een ander mooi beroep wat de kinderen gelijk mee kregen was dat van fotograaf want Hendrik de Vink heeft er wederom een prachtige fotoreportage van gemaakt!

De kinderen kregen ook nog een boekje mee van Familiebedrijf in Beeld, (daar volgend jaar meer over) een pen en een schrijfblokje waar Hendrik-Jan en John gelijk hun handtekening op moesten zetten van de kinderen.

Al met al een inspirerende ochtend met bijzonder publiek.

Back To Top