Skip to content

Verbreding A1/A6, 11.000 palen snellen

Bouwcombinatie SAAone voert, in opdracht van Rijkswaterstaat, het project A1/A6 Diemen – Almere Havendreef uit. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere. De weguitbreiding is nodig om de regio bereikbaar te houden. SAAone is een samenwerking tussen Van Hattum en Blankevoort en diverse andere VolkerWessels ondernemingen, Boskalis, HOCHTIEF en DIF.

De weguitbreiding van de A1 en de A6 vindt plaats over een afstand van 20 kilometer. Zo krijgen de A1 en de A6 tussen knooppunt Diemen en de Hollandse Brug beiden 2×5 rijstroken. Onderdeel hiervan is de aanleg van een aquaduct bij Muiden, dat straks het breedste van Europa is. De A6 krijgt vanaf de Hollandse Brug tot en met de Hoge Ring bij Almere 4×2 rijstroken. Op het gehele traject A1/A6 komt een wisselbaan van twee rijstroken. Met deze weguitbreiding wordt er gewerkt aan een betere bereikbaarheid van deze economisch belangrijke regio.

Blijleven BV heeft in opdracht van SAAone een dikke 11.000 palen gesneld van vierkant 32 met 8 rond 12 tot vierkant 45 met met 12 rond 25. De grootste uitdaging voor ons was het hydraulisch snellen van heipalen vierkant 38 met 12 rond 25 en 8 of 10 voorspanstrengen en de vierkant 32 met 8 rond 25. Hiervan zaten er 5300 onder het aquaduct wat voor ons dan ook het grootste aquaduct is wat we ooit hebben gesneld.

Een harde eis van onze opdrachtgever was dat we de palen zouden snellen met stofverneveling. Hiervoor hebben we zelf een systeem ontworpen wat nu volop, als voorbeeld,  in den lande gebruikt wordt door andere bedrijven.

 

 

Back To Top