Skip to content

Omlegging A9 bij Badhoevedorp, 2500 palen snellen.

De omlegging van de A9 bij Badhoevedorp wordt uitgevoerd door de CombinatieBadhoeverBogen bestaande uit VolkerWessels, Boskalis en Mourik Groot-Ammers.

Bijzonder aan dit project is dat er een nieuw stuk snelweg wordt aangelegd om een bestaande snelweg vanuit het hart van een dorp te verwijderen. De A9 wordt circa 600 meter ten zuiden van het dorp gebouwd.

Er worden 10 viaducten gebouwd variërend in lengte van 30 tot 170 meter en 12 tot 90 meter breed. De meest tot de verbeelding sprekende werkzaamheden zijn de aanleg van 2 viaducten over de A4 en over de Schiphol spoorlijn.

Ook komt er nog een onderdoorgang voor hoogwaardig openbaar vervoer. ( HOV ) Met het verdwijnen van de A9 uit Badhoevedorp verbetert de leefbaarheid en de luchtkwaliteit en de geluidsoverlast wordt minder.

Bovendien ontstaat er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen in het dorp, zoals parken en woonwijken. Blijleven BV heeft een slordige 2500 vierkante en ronde palen hydraulisch gesneld met stof verneveling voor alle bovengenoemde kunstwerken. Daarnaast hebben we verschillende aanvullende hak en sloopwerkzaamheden uitgevoerd.

 

 

 

Back To Top